"Gud har sagt: Jeg slipper deg ikke og svikter deg ikke." Heb. 13.5

Welcome to my blog!

Here you can read about me and my
life as a nurse and
how my life turns out when I try to let
God lead me:)

Enjoy!

13.5.14

En slags reiseserie

Velkommen tilbake!
Lenge sia her he vør nåkke aktivitet. Men no skal ej ut å reise, so då tenkte ej å legge ut en liten serie mens ej e på tur. (He vør på tur sia sist innlegg faktisk, ei langhelg i London i lag med Kay og Eivind).

En lenge planlagt, over fleire år faktisk, tur til Irland stende snart for døra. Planen oppstod ca. slik: For nokre år sia, en dag etter skulen, va ej innom Ark Bokhandel og fann dinne spiralguiden på tilbud:


Irland he ej alltid sett for mej som et interessant og spennende land med mykje fint å sjå og ta bilde av. Landskap, gamle hus, forlatte hus, koslige landsbygde, stupbratt kyst. You name it! Og sia boka va på tilbud, slo ej til og kjøpte den. "Kan igrunn tenke mej dit" tenkte ej.

Og du som he hengt med mej siste åra, he nok hørt om mine planer om å reise til Irland. Plana som det ikkje he blitt nåke av. "Kanskje neste år?", he kommentaren vør som regel.

Men så he andre plana komt opp i stede. Plana som he vør meir spennende og eller kanskje enklare.
En grunn til at ej ikkje he reist til Irland enda e blant anna at ej alltid he hatt en plan om å ta ei lita rundreise når ej først e der. Som regel når ej reise, reise ej enten i lag med andre, he kjentfolk på plassen, eller so he ej vør der før, og ej he som regel en plass å bo, med kjentfolk eller på hostel. En gong he ej reiste til en plass ej ikkje hadde vør før og ikkje hadde kjentfolk og det va ei langhelg i Lisboa i Portugal, men då hadde ej booka hostel på forhånd. En anna gong reiste ej uten å ha booka plass å bo, til Whitley Bay utafor Newcastle, men der hadde ej vør i lag med familien for mange mange år sia. Og som regel bor ej en plass for heile oppholdet, untatt i USA, også tatt dagstura til andre plassa.

Så planen med å reise rundt e ekstra spennende! For ej he en plan om å ikkje ha nåkken særlig plan for den turen her. Ta det som det faller seg. For en planlegger som mej, e ikkje det veldig lett. Ej he litt over ei vike, og en overordna plan om å reise langs kysten, men sjå ka langt ej kjem. Vere på plassane til ej e lei også reise videre. Må vere i Dublin på onsdagen over ei vike seinare. Det e det einaste. For då går flyet tilbake til Oslo, men det skjønte du, kjære leser, kanskje heilt av dej sjølv.
Så en anna liten plan ej he, e å enten å ta buss rett frå flyplassen opp til Galway, eller stikke til Nord-Irland og Bushmilles for å få nåkken glimt av Giant's Causeway. Men det fær bli avgjort på flyplassen.

Det e litt under ei vike til turen! Boka ligge på nattbordet så ej ser i den i ny og ne :) Blir spennende det her! Følg med og sjå kor ej enda opp! Forhåpentligvis en eller anna plass på den Irske øya.

1 kommentar:

Største storesøsta sa...

Gler oss til reisedagbok frå Irland!