"Gud har sagt: Jeg slipper deg ikke og svikter deg ikke." Heb. 13.5

Welcome to my blog!

Here you can read about me and my
life as a nurse and
how my life turns out when I try to let
God lead me:)

Enjoy!

27.7.12

Inntrykk og facinasjona

Inntrykka og facinasjonane e nok ikkje like sterke og like mange som første gong ej va i Uganda for seks år sida. Men dei e her. Ellen sa det når oss va på besøk i Katanga-slummen, at ho la merke til alle smila og all gleda som va å sjå og lese i ungane og andre som gikk forbi oss. Det va bra å bli minna på og ej håpe ej klare å huske på alt ej he å glede mej over når ej kjøme heimjen.

Det e no slik at ingen kan hjelpe alle, men ej klarte ikkje heilt å nyte pizzan når en unge satt utafor vinduet og såg lengselsfullt inn på matn og strakte ut ei hand kvar gong ej kikka på han.

En dag oss blei med Nelson til nakken heima i Kalerwe-området besøkte oss ei mor som he dattera si i barneprosjektet til FOCUS. Før mannen dø av hjerteinfarkt i fjor hadde han bygd et hus og fått laga til en tappekran på eigendomen deira. No selge ho vatn. 20 liter for 0,25 kr (100 shilling). Ho må selge rundt 25 kanne per dag for å tjene over 1 $, som e grensa for absolutt fattigdom. Dei som jobba på barneprosjektet prøva å hjelpe ho til å finne andre måte ho kan tjene penga på i tillegg.
På vei til neste besøk traff oss på ei jente som e i prosjektet. Ho va heime frå skuln den dagen fordi elevane hadde eksamen, og familien ikkje hadde hatt råa til å betale eksamensavgifta. 5000 shilling, ca 13 kr.

Forrige laurdag va oss i et tradisjonelt afrikansk bryllup i en landsby. I lag med landsbyen. Det e stor stas, mykje hoing og glede, med tradisjonell Ugandisk mat, eite på tradisjonelt vis med hendene. Nakke som kan vere ei utfordring for en mzungu som mej. Etter maten begynte opplegget med nakken innledende runda, som et skulespel, før brudgommen endelig fekk bruda. Og DÅ steig stemninga til taket :D

IMG_7759_2

Mens trafikken e ei utfrodring i byane, va der svært få eller ingen bila i landsbyane oss passerte etter å ha kjørt av hovedveien. Men mange gående, mopedista eller syklista og mykje støv.

Turen tilbake til Kampala den kvelden trengs vel igrunn ikkje nevnast, va berre glad når oss va heime igjen. Når ej snakka om trafikk må ej nevne gårsdagens opplevelse. I et forferdelig regnver tidlig på kvelden skulle oss til et kjøpesenter. Veldig mange andre va også ute på veiane, og i et kryss uten en politimann til å holde orden tenkte alle på sej sjøl og hadde kjørt ut i krysset. Etter å ha “sneke” i køa ved å kjøre på gulestripa, (midt i veien ja) kom oss fram, men det va et salig kaos, så en mann hadde gått ut ta bilen og prøvde å løyse floken. Han råda vår sjåfør til å kjøre ut på fortauet og ta en anna vei, so då kom oss fram til slutt.

IMG_7611_2

I dag vende oss snuten nord-østover og skal ha 3 heile daga i Qatar :) D blir avslapping, bading, sightseeing og handling. I ca. 40 varmegrader.

Ingen kommentarer: