"Gud har sagt: Jeg slipper deg ikke og svikter deg ikke." Heb. 13.5

Welcome to my blog!

Here you can read about me and my
life as a nurse and
how my life turns out when I try to let
God lead me:)

Enjoy!

17.3.10

Snart. Vent litt. Om ei lita stond. Ska berre.

Overskrifta i dag e ord som kan vere farlige for en sjukepleier. I kjølvannet av en slik tanke kjøme ofte tanken “åj, det glømte ej”. Det e en ting ej he merka stadig under praksis på sjukehuset. Det e so utruli mykje å holde styr på, med ulike pasienta, og ting skal skje fort, beskjeda fyke rundt og ting blir raskt skyvd bakover i hukommelsen… For å hjelpe på e det greit å ha en plan for dagen, sjøl om den ofte ikkje blir fulgt. Men då he ej akkurat lært at det kan vere lurt å legge en ny plan, etter legevisitt for eksempel og sjå ka viktige ting som gjenstende, og ka nye ting som må bli tatt med. He fått gode tilbakemeldinga i det siste på at ej he vør flink me å planlegge og fått gjennomført alt ej hadde tenkt:) Det he vør en veldig spennende praksisperiode, men ej merka no at ej e innstilt på 9 vike, og ikkje lenger. Begynne å gle mej til å bli ferdige med andre ord!

En anna ting som jer at ej gler mej til neste vike e at en kveld i slutten av februar ej ikkje fekk søve, tenkte ej at “sørn, ha vør kjekt å sjå folka ej blei kjent med i Chicago!” So då blei ej liggende å planlegge påskeferie i USA ei stund før ej søvna. Merka det når klokka ringte dagen etterpå kan du sei. Fekk faktisk fleire kvelda på rad der ej ikkje søvna so lett, va nok litt “excited” som det heite på amerikansk. Men, ej kan ikkje berre stikke dit, må no sjå nakken slektninga også, so etter litt mailing og facebook-meldinga fram og tilbake nakken daga, fikk ordna alt på et par-tre daga:) So då va det berre å bestille!! Nydli:D So då blir det to-og-ei-halv vike påskeferie i Junait’n gitt:) He funne ut at ej lika litt å berre sette litt sann innfall ut i livet, dei gongane ej jer det…dog det e litt leit å ikkje vere heime i påska la me familie og venna, men der blir en sjanse i mai og vertfall i juni til å komme heim:) Og det hjelpe på når ho Mormor ringe og slær av en prat:D Kjekt! Gleda mej til å komme heim å ta revansj over søstern i Rummy, ska øve til neste gong!

Men so he oss dissa oppgåvene som skal inn også, skulle no bruke påska og vika etter på å jere dei, men jommen ekje ej ferdi me dei:) He faktisk berre finpussen igjen! Jess, ej kan om ej vil nemli.

So må ej fortelle litt om min litt økte bredde i matveien, etter tips fra eine Ida’en i klassa. Laksefilea la me løk, paprika og purre i folie, i lag med potetbåta som he blitt væta og smaksatt av olje, salt og pepper og steikt det heile i 200 grader i 40 minutt! Ganske enkelt, men for mej ganske eksotisk;) Og gjesten, Christina, va svært nøgde:) Men he en plan om å utvide reportoaret ytterligere!

To ting til ej he planlagt og tenkt ej skulle jere når ej flytta til Oslo va å begynne å svømme, og kanskje enda meir, å sette mej på en kafè med en kaffi og ei god bok. Og for et par vike sia satte ej planane ut i livet! Endeli! No når ej ikkje hadde eksamen å lese til skulle ej no ha et hav av tid! Men sørn, tia virka ikkje til å bli so mykje bedre allikevel. Men, ej he altså tatt mej tid til å ta med mej ei bok, for tida, “Skuret”, på kafè:) Svømminga derimot starta ej friskt med, med to svømmetura på ei vike, men so hekje det blitt meir! Plutsli skulle ej reise til USA og måtte få ferdig oppgåvene før den tid, so då blei svømming nedprioritert. Jaja, etter ferien, kanskje ej he bedre tid då?

Men dei to siste tinga kan ha mykje med det å TA SEJ TID, og bruke litt mindre tid framføre dinne skjermen ej sete framføre no…vinne mykje tid på å lausrive sej, om berre litt faktisk! Og droppe å sjekke Facebook’en “berre en gong til” før ej jer nakke “vetigt”. 

 

Blei mange lange tankerekke det her, men dokke he fått blitt med litt på det ej he tenkt i det siste. Håpe dokke sønst det e litt kjekt:)

6 kommentarer:

ragna sa...

D e litt kjipt at du ikkje kjeme heim i påska.. Men so e ej vel mest sannsynlig i stavanger so ej ska vel klare mej!
Den revansjen gler ej mej til å oppleve.
Og du skal frestn kjøpe sko til mej!!! og tskjorte!! du kan få pæng me ne mor:D

mamma sa...

Hei! Ser at lisjesøstra lova vekk pæng, det må vel bli ei råd. Men då må du finne akkurat det rette! Kjekt å lese tankar og innfall frå dej Per, so kan oss følge litt med sjølv om du e lite heime med oss. Syns det e lurt å prøve å følge innfall når det går an å få til. Best det er så sit du med fast jobb og lån og utgifter som set grenser for utflukter. Berre pass godt på deg sjølv ute i den store verda!Ha ei fin veke før du fer av gårde og ta godt vare på pasientane dine. Kjenne forresten til desse "vent litt,snart, skal berre" og så har ein plutseleg gløymt ting. Ein må øve, så går det betre.
mammaklem

Marielle sa...

Høres koooselig ut :D Kjekt å møte d igjen idag!!

Eivind Myhr sa...

Heisa... når det først kjæm ei oppdatering, så klinke du te med ei lang ei:)

Det må æ sei.. innfallstur te junaiten.. Blir nok innfallstur te hytte på osss, regne æ med..

Høre noen rykta om dæ og Afrika te sommarn. E de berre rykta, eller ligg de noen konkrete plana der?

Per Oddvin Stornes sa...

Afrika-turen blei bestilt i fjor haust! 12. juni vende ej nasn sørover:) 3,5 vike i Afrikas perle!

Ingrid's blog sa...

Kjempe kjekt aa lese! :) Du skrive bra!
Hortes artig ut med en tur t junaiten!! God, god tur!!! :)
Eg drive aa gjor meg ferdig med bachelor oppgaven for tiden, sga bli saa godt naar den e i boks! Daa gaar turen t Cape Town! :)

Klem fra Ingrid