"Gud har sagt: Jeg slipper deg ikke og svikter deg ikke." Heb. 13.5

Welcome to my blog!

Here you can read about me and my
life as a nurse and
how my life turns out when I try to let
God lead me:)

Enjoy!

8.7.13

Bar til bar

Klokka he bikka 22. I en times tid he oss hatt briefing, lovsang og bønn før oss skal ut på byn her i Olongapo i lag med to fra basen og et DTS-team frå New Zealand (fleire canadiera, en franskmann og to amerikanera). Oss skulle ut på bar. UiO-basen her he fokus på å nå ut til prostituerte. Tilby ei hjelpende hånd ut av det. For dei fleste ønska ikkje å leve et slikt  liv. Men mange he et eller fleire barn å forsørge eller familie ellers som egentlig e avhengig av pengane dattera eller son klare å hanke inn. He du penga, så hjelpe du familien, slik e kulturen.

Oss satt i gruppe på 2-3, kjøpte drikke til oss sjøl også 'kjøpte' oss ei jente til bordet ved å kjøpe en drink til ho. Dersom oss ikkje jor det, ingen jente å snakke med. Men ka snakka du om med ei prostituert? Ej e ikkje den beste på small-talk, og av og til blei ej setende åleine fordi ho fra basen som satt i lag med mej gikk litt rundt til dei andre gruppene innimellom. Men samtalen gjekk no sånn litt innimellom. Etter et par 'ladies-drinks', som dei kalla drinkane oss kjøpte til jenten, va det på tide å bevege på sej, og finne neste bar. Mens oss satt der blei oss ganske nøye passa på av 'mamaene' og andre som jobba der, at jentene hadde drikke i glasset. Var glasset tomt, var samtalen slutt, om ikkje ej spanderte en drink til. Ønska jentene å snakke, kan dei rett og slett berre nippe så vidt i drikka og slik bli setende så lenge dei vil, eller omvendt. Det va en nåkke spesiell opplevelse kan du sei.


Ellers he dagane gått i morning-devotion nåkken morgena, litt handling, rusletura i sentrum, på markedet og i nabolaget, strandliv, brus i plastpose, jeepney- og tricycle-kjøring og en del leik med ungane som bor her på basen i lag med mødrene sine. Damer som he komt sej ut av livet på barane. Det he vør veldig interessant å høre historiene frå liva deira..







Brus på pose




På onsdag sette oss snuten heimover. Sjøl om temperaturen e litt lavere der heime og ej godt kan bli vant til temperaturen her, skal det no bli litt godt å komme heim! Turen he vør heilt topp, og reisefølget enda bedre!! Det va no litt skummelt sia ej aldri hadde møtt reiseleder Øyvind før, men han e en oppegående og meget trivelig type! 

So e det spennende å sjå kar og ka ti neste reise blir ;)

Ingen kommentarer: