"Gud har sagt: Jeg slipper deg ikke og svikter deg ikke." Heb. 13.5

Welcome to my blog!

Here you can read about me and my
life as a nurse and
how my life turns out when I try to let
God lead me:)

Enjoy!

10.5.09

Skule-arbeid

Etter påske he vikene gått slag i slag, raskt som aldri før. Ej tok kanskje “ferie”-delen av påska litt for seriøst, og he slitt litt med å komme inn i studie-modus igjen. Første vika etter ej va komt ned igjen, va smekk full av diverse angående det som oss skulle drive me resten av skuleåret, og som oss e midt oppi no. Nemlig et gruppearbeid om svangerskap, barn og unge som hovedtema. Mi gruppe e midt i et arbeid med overskrifta:

Hvordan opplever russen forebyggende tiltak i forhold til kondombruk?

Ganske interessant! He intervjua to russ og ei helsesøster. Ken he mest innflytelse? Venna? Familie? Helsesøster? Jamnaldra? He fått nakken ganske interessante intervju! Og he heldigvis komt gansk langt med arbeidet, håpe på å bli ferdig i løpet av neste vike. Det hadde vør digg faktisk, so slapp oss å stresse so masse med det i siste liten. Samtidig så prøva ej å nyte siste vikene av 1. året, for ej høre at neste år er en del tyngre.. WOw, 1. året e snart ferdig!! Really?! Huska at e j tenkte: 8 vike i sjukeheimspraksis, det er no ganske lenge! Og vips, so va dei vikene gått.

Litt jobbing blir det også fram mot sommeren. Lika det veldig godt! Men det er så klart utfordrende, kanskje mest å møte pasienten og pårørende, når dei er på sitt mest sårbare, dei er fortvila over egen situasjonen, kanskje leie av livet, og det er vondt å sjå sin kjære ligge i sjukesenga. Ej tenke ofte på min helt når ej va sjuk som liten, Gibbsie, en sjukepleier som va heilt fantastisk!! Håpe ej kan bli slik som ho!
Det er no litt skummelt å jobbe der og ikkje kunne så mykje meir enn stell, etikk og empati. Men ej kjenne det trigga nysgjerrigheten min på å vite meir om sjukdommane oss behandla, og ej trur det kan vere en god hjelp til sjukdomslæren og farmakologien til det neste året.

Våren he gjort sitt inntog for fullt her i Oslo:) Forrige fredag va ej på Hvoedøya la me en gjeng frå KIA! Grilling, ballspel, lettere solbrent og skøy! Sykt herli!! Merka ej e klar for sommer ja:)

Inntil videre, ønska ej alle en kjempefine vår!! Nyt den, sommeren kjøme fort nok! Det er nok nakke ej må bli flinkere på, å nyte dagane her og no, og ikkje sjå framover og planlegge so mykje heile tida.

1 kommentar:

Marielle sa...

You go per!!
Håpe i får sjå presentasjoen dåkkers! Trur den kan bli veeldig interessant :o)

og ja, tenk!! 1 året e ferdig om 3 veke! Hoohoooi :o)